Babaji's Kriya Yoga
Babaji's Kriya Yoga Images
English Deutsch Français Français
Español Italiano Português Português
Japanese Russian Bulgarian Dansk
Arabic Farsi Hindi Tamil
Turkish Chinese Polish  Estonian

              

Hvor finder vi et permanent ståsted i en verden af foranderlighed…

ved M. Govindan Satchidananda

Den forfærdelige ødelæggelse af World Trade Center og angrebet på Pentagon den 11. September 2001 har skabt en dramatisk verdensomspændende krise. Spørgeundersøgelser har vist at selv mange uger efter hændelsen var mere end 50 % af de adspurgte amerikanere meget deprimerede og foruroligede. Mange føler sig utrygge, angste for at terrorister, som måske allerede befinder sig i Amerika, vil slippe en bølge af angreb løs ved hjælp af biologisk krigsførelse og at det vil rette sig imod offentlig transport eller ferie eller arbejdsrelaterede bygninger og steder. Folk spørger: hvor kan jeg føle mig tryg? Folk fortsætter med at se ødelæggelsen af WTC igen og igen i fjernsynets daglige gentagelser af begivenheden. Aviserne har pustet til angstens flammer med deres overskrifter som spekulerer i hvor mon det næste angreb vil finde sted og med fotos af grupper af muslimer, som afbrænder det amerikanske flag. USA's præsident har erklæret terrorismen krig, men er ikke i stand til at identificere nøjagtigt hvor denne fjende befinder sig og det amerikanske militær forekommer at være helt ugearet til at tage sig af en sådan næsten usynlig fjende, som kunne ligge på lur hvor som helst. Så de fleste har aflyst deres eventuelle rejseplaner og er blevet besat af at sidde og se CNN og dens næste rapport, som enten vil stimulere eller pacificere vores angst for terrorismen.

Så det er langt fra at være ’business as usual’ eller bare et almindeligt liv. Vort hele syn på virkeligheden som involverer vores forestilling om sikkerhed og opretholdelsen af en materialistisk kultur er rystet i sin grundvold. Vores teknologiske civilisation kan ikke længere regnes som garant for vores sikkerhed. Vi er, sagt med andre ord, blevet frygtsomme.

Men hvad er frygt? Det er essentielt en forestilling om fremtidig lidelse, uden nogen egentlig evaluering af sandsynligheden for dens indtræffen. Vores manglende evne til reelt at forudse sandsynligheden for et nyt terrorangreb gør det så meget mere vanskeligt for os at kontrollere disse følelser. Så det betyder at vi er tvungne til at skulle kontrollere vores fantasi. Som Yoga studerende har vi - mere end de fleste - en vis idè om vores egen evne til at skabe vores virkelighed. Det er nu vi skal bruge denne magt, ikke blot for vor egen skyld, men til gavn for de millioner af mennesker verden over som frygter det værste. Vi må ikke blot løsrive os af den frygt, der søger at slå kloen i os idet den udstråler fra vore naboers sind, men vi må gå skridtet videre og skabe positive tankeformer som vil berolige dem. Vore tanker og handlinger må være velovervejede og ikke bare være reaktioner på gamle vaner. Det er tiden for os til at bringe vores Yoga ind i alle de hverdagslivets situationer, hvor vi oplever at vi selv eller andre er på vej til at blive nervøse. Det er tiden for os til at kultivere indre og ydre fred og udstråle den. Det er på tide vi nedkalder en mægtig lyspower, bevidsthed, stilhed og kærlighed til denne oprørte verden. Det er på tide vi rækker ud efter andre, deler vor kærlighed med dem, fremfor at gemme os af vejen.

Det vil også være klogt at erindre sig Patanjalis ord, Sutra ll.3 at ”uvidenhed, egoisme, afhængighed, modstand og klyngen-sig-til-livet udgør de fem ’plager’ som forårsager al vor lidelse.” Han fortsætter i ll.4 ”uvidenhed er basen af hvilken alle de andre plager rejser sig.” Sutra ll.5 ”uvidenhed er at opfatte det flygtige og forgængelige som permanent, det smertelige som fornøjeligt og ikke-selvet som Selvet. ” Denne uvidenhed er hovedårsag til al frygt og lidelse som lige nu plager så mange i efterdønningerne af begivenheden fra 11. September 2001. Så længe vi fortsat bilder os ind at alle de objekter, der udgør vor verden på en eller anden måde er vedvarende og fuldstændigt ignorerer eksistensen af Det, det essentielle væsen som vi alle er, vil vores lidelser fortsætte. Senere tids begivenheder er et vink med en vognstang til os alle om at indse dette. I den udstrækning vi kan sætte os ud over forandringernes og destruktionens drama og se DEN ENE STRÅLENDE ABSOLUTTE VIRKELIGHED, BEVIDSTHEDENS LYS SOM DET SKINNER EVIGT, vil sådanne begivenheder have tjent deres formål. Patanjali forvisser os om at ”det Sete eksisterer kun for Selvets skyld,” vers ll.21. Det Sete inkluiderer alt, der kan opleves af os. Det er Naturen, både aktuelt og potentielt. Selvet eller Seeren er bevidsthed, Vidne. Naturen (som inkluderer den menneskelige natur, vore kroppe, sind og følelser) giver os nogle oplevelser og befrier ultimativt vores bevidsthed fra dens fængsel af falsk identifikation: forvirringen omkring at vi tror vi er det Sete, mens vi i virkeligheden er Seeren. Indtil da giver det Sete oplevelser og dermed erfaringer igennem hvilke vi gradvist vågner op af drømmen om at være det Sete. Tidspunktet kommer da vi føler at vi har lidt nok under Naturens luner og begynder at søge efter vejen ud af denne egoets forvirring (”Jeg er kroppen, sindet o.s.v.”). Med objektivitet og sund fornuft lærer vi at gå hinsides egoet.

Så hvis du opdager at du er i gang med at tænde for CNN eller rækker ud efter avisen, så husk lige at reflektere over, hvad der er permanent; det evige Vidne til din egen Selv bevidsthed - og tillad ikke Naturens drama at absorbere din bevidsthed i efemeriskbaseret frygt og fantasi. Skift kanal og tun dig i stedet ind på den guddommelige sendestation, ”Kriya Babaji Nagaraj.” Stå ved din egen guddommelighed og vær med til at skabe en ny verden, en verden hvor frygt og mangel ikke længere eksisterer.

Copyright 2001 ved Marshall Govindan. Alle rettigheder reserveret.

Artikler

Babajis Kriya Yoga Hjemmeside

©1995 - 2024 - Babajis Kriya Yoga og Publikationer - Alle Rettigheder Reserveret. ”Babaji’s Kriya Yoga” er et registreret service mærke)   ॐ Mahavatar Babaji ॐ