Babaji's Kriya Yoga
Babaji's Kriya Yoga Images
English Deutsch Français Français
Español Italiano Português Português
Japanese Russian Bulgarian Dansk
Arabic Farsi Hindi Tamil
Turkish Chinese Polish  Estonian

              

At finde det og beholde det

ved M. Govindan Satchidananda


Vi beskæftiger os, individuelt og som gruppe, med at finde og ’beholde’ Selv Realisation. Der er tidspunkter, måske mens vi udfører vores praksis eller endda spontant, hvor den Absolutte Virkeligheds åbenlyse sandhed ”Sat Chit Ananda”, absolut eller fuldkommen sandhed, bevidsthed og salighed dæmrer for os. Ved sådanne lejligheder centrerer vi vor bevidsthed på subjektet ”Jeg Er” og det stråler eller kommer helt op i forgrunden og vores oplevelse, hvad enten den er fysisk, emotionel, mental eller intellektuel fader ud og ligger et sted i baggrunden, bliver objekt. Når vi identificerer os med den vi i sandhed er, fremfor med vores oplevelsers drømmespind, er vi Eet. Der er end ikke skyggen af tvivl om den sandhed. Strålende bevidsthed om selvet, som kun ser og opfatter selvet i alt og overalt. Ved sådanne lejligheder er vi i målet. Begær og ønsker svinder bort. Sindet falder til ro. Der er ikke mere at gøre, at lære, at blive. Salighed er.


Men til andre tider svinder denne bevidsthed om vores sande selv ind i baggrunden eftersom vi tillader sindet at bevæge sig rundt i dets vanemæssige mønstre hvori det identificerer sig med det, det ikke er: dets bekymringer, begær, sanseoplevelser og diverse følelser og tanker. Vi bilder os ind at vi ønsker Selv eller Guds realisering, men vi lyver for os selv hver gang vi tillader os at identificere med objektet for vores oplevelse/r istedetfor med bevidstheden selv. Der er så mange, mange folk, der bliver indviede og som undrer sig over hvorfor de stadig ikke har realiseret Gud? De forventer at de blot ved at lære de værktøjer at kende som Yogaen tilbyder, vil realisere deres mål. Selvom værktøjerne og aspirationerne stadig er tilstede i et vist mål mangler viljen til at anvende værktøjerne og det man har lært i dagliglivets situationer. Det er ikke det du lavede sidste år eller hvad du har tænkt dig at gøre senere som er vigtigt indenfor yogaens og selvrealiseringens område, men derimod hvad du gør i hvert enkelt øjeblik. Du kan vælge at bringe opmærksomhed ind i hver eneste handling, hver eneste af hverdagens ’almindelige’ øjeblikke eller du kan tillade dine gamle vaner og lade dig distrahere, lade dovenskab og manglende bevidsthed være styrende i dit liv.


Yogisk sadhana er at minde dig selv om konstant at være centreret og opmærksom. At identificere med ”Jeg Er” og at se dine oplevelser som et forbipasserende drama, uden at identificere med det eller blive afhængig af det. Om det er asanas - stillinger - pranayama, meditation, mantraer eller bhakti yoga, jnana eller karma yoga er formålet eet og samme. At erindre og træne din bevidsthed til at forblive ren og fri indtil denne tilstand bliver permanent, spontan og ubesværet. På grund af sindets vaner kræver det en intens vedholdende indsats over tid. Man kan regne med fiaskoer, men se dem som sten på vejen mod succesen. ”Hvis du ikke opgiver ævred, vil du med sikkerhed nå dit mål en skønne dag.”


Ultimativt er det al yogisk sadhanas formål uden mindste tvivl at kende svaret på følgende spørgsmål: ”Hvem er jeg?” eller ”Hvem bekymrer sig?” eller ”Hvem føler denne følelse?”, ”Hvem er det, der reagerer sådan her?” Vi vil kende svaret på alle disse spørgsmål når vi - i bevidsthedens lys - opfatter den rene, uforstyrrelige essens af vort iboende væsen, dette ”Jeg er” som er uafhængig af vores tanker, følelser og oplevelser. Hver nat møder vi med lethed dette uforstyrrede rene Selv under dyb søvn. Hvem ser ikke frem til at møde sig selv i den dybe søvn: det er en universelt udbredt nydelse. Dyb søvn er utrolig dejlig. Det samme opleves under dyb meditation eller nårsomhelst vi lykkes med at centrere os i en asana eller et hvilket som helst andet øjeblik.


Så det at finde og beholde denne erkendelse af Selvet er et spørgsmål om at se det som det vigtigste af alt i samtlige livets øjeblikke. Vent ikke eller opsæt det til i morgen. Lev hver dag som var den din sidste og hvert øjeblik som det var guld. Gør hver begivenhed, hvor triviel og hverdagsagtig den end måtte synes, til en mulighed for at centrere dig og praktisere opmærksomhed på selvet. Læg mærke til hvordan gamle vaner gør deres bedste med at distrahere eller overvælde dig og din selv opmærksomhed. Hold øje med din vejrtrækning: den vil give udslag så såre du ikke længere er tilstede. Gud er ikke langt væk, det er dig, der er fraværende, fortabt i dine drømme. Ær Nuet, Nærværet, Øjeblikket ved at være nu og her, nærværende og tilstede. Vid at der kun er ét Absolut Væsen som gennemstrømmer hele dit univers. Vær opmærksom og vær - derfor - salig.

Copyright 1999 ved Marshall Govindan. Alle rettigheder reserveret..

Artikler

Babajis Kriya Yoga Hjemmeside

©1995 - 2024 - Babajis Kriya Yoga og Publikationer - Alle Rettigheder Reserveret. ”Babaji’s Kriya Yoga” er et registreret service mærke)   ॐ Mahavatar Babaji ॐ